Снимка: БГНЕС
fallback

Държавният глава Румен Радев изрази съболезнования на своя турски колега президента Реджеп Тайип Ердоган по повод силното земетресение в Източна Турция, при което загинаха много хора и бяха причинени големи материални щети.

Oще по темата
"В този труден момент България е съпричастна с трагедията на своите съседи и е готова да окаже подкрепа за преодоляване на последиците от земетресението", пише в позицията на държавния глава.

Президентът Радев изразява съболезнования към семействата и близките на загиналите, както и надежда за бързото възстановяване на пострадалите при природното бедствие.

Същевременно броят на жертвите на силния трус с магнитуд 6,8 по скалата на Рихтер се увеличава и вече достигна 22. Над 1030 души са ранени.

В област Елязъг, където е епицентърът на труса, пристигат спасителни екипи и помощи от редица турски градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 години

До ГРОБАР 3А такива като тебе си избраха безкнижния Грипен Радев, който освен да се пъчи пред камерите като старлетка и да храчи ялово по всичко де-що види, включително България, не го бива дори и за пълзящ преврат.

4

Диабло

преди 4 години

Ерджи нещо се е умълчал, няма ли да заплаши алахата или поне гюленистите, май пак е напълнил памперса, хафтар е виновен .!.

3

ГРОБАР

преди 4 години

Радевпредлагал подкрепа !?Каква подкрепа,от него нищо не зависи.Борисов кара влака.Или двамата с Деса ще ходят с лопатите============================="От него не зависи" защото сме парламентарна република. А, Еднокижнния го качиха на власт иди0ти като теб, затова и държавата е в това положение!

fallback