Снимка: БГНЕС
fallback

Френското правителство подписа спорния закон за пенсионна реформа на президента Еманюел Макрон и даде на синдикатите три месеца за преговори по възрастта за пенсиониране, предаде ДПА.

Сега текстът отива в парламента.

Преговорите между синдикатите и работодателите по предложеното повишаване на базовата възраст за пенсиониране ще започнат на 30 януари, съобщи държавният секретар за пенсионната реформа Лоран Пиетрашевски след правителственото заседание. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

La France

преди 4 години

Vive la Republique, Vive la France!

6

Скептик

преди 4 години

До 4"Общественият сектор" не можел да издържи. Какви са тия глупости бе. То частниците и самонаетите ви пълнят бюджета. Вие само папате и агате. Я да намалим този сектор 2-3 пъти.

5

Анонимен

преди 4 години

Във Франция си пазят социалните придобивки, а при нас режимът на демократите унищожи всички форми на организация на работниците и сега няма кой да ни организира в защита на правата ни. При режимът на демократите пенсиите са ниски заради мизерните заплати, заради частния сектор и огромното укриване на доходи там и трето заради частните пенсинни фондове и вноските за пенсия в тях, които съществено намаляват парите за пенсионерите. След време тези фондове едва ли ще изплащат значими пенсии.

fallback