Снимка: Pixabay
fallback

Заради мъчително убийство в Испания бяха задържани петима българи, съобщават от "El Dia de Valladolid". Заедно с тях е задържан и един испанец.

Зверското убийство е станало в град Валядолид на 17 октомври 2018 година. Българите влезли в апартамента на Мария Агуня. 73-годишната вдовица държала 200 хил. евро в сейф в дома си. Имала три дъщери, но живеела сама в дома си.

Нападателите запушили устата й с лепенка и започнали да я измъчват, за да им каже кода на сейфа. Възрастната жена се съпротивлявала, докато не паднала на пода и издъхнала. Престъпниците се изплашили и избягали, оставяйки тялото на Агуня на земята.

При аутопсията станало ясно, че жената се е задушила от лепенката на устата

Няколко дни по-късно, на 20 октомври, са арестувани четирима от българите и испанецът, участвали в нападението. Шестият участник в нападението успява да се укрие. Той се предава доброволно едва тази сряда, 15 януари 2020 година, в полицейското управление в Лас Делисиас.

Петимата български граждани са криминално проявени и са били наети от испанеца за грабежа, съобщават от полицията.

Според медията испанецът, който е собственик на дентална клиника във Валядолид и организатор на грабежа, е бил в много близки приятелски отношения с Мария Агуня и знаел, че тя държи голяма сума пари в сейф в дома си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Коректен

преди 4 години

Пакистано-българи - така е коректно! Ама както и да ги наречеш, все са си същите...

9

факт

преди 4 години

тука немаше да ги пипнат!

8

факт

преди 4 години

Индианци са .

fallback