Снимка: БГНЕС

Малко преди самолетът на украинските авиолинии да бъде свален от ракета, по неговия маршрут преминава машина от Катар.

Полет QR491 на Катарските авиолинии се отправя към Доха само два часа преди да бъде свален украинският самолет.

Още по темата

Той пристига до дестинацията си, но не и без стресови ситуации. В момента, в който самолетът излита от Техеран и срещу него политат ирански ракети. Според онлайн медията Al-Arabiya, катарският самолет се разминава "на косъм“ с тях.

Веднага след падането на украинският полет PS752 се появиха съмненията, че той е свален. Иран отричаше твърденията и ги наричаше "клевета“, докато в края на миналата седмица, правителството на страната само призна, че "човешка грешка“ е довела до свалянето на машината.

Самолетът бил объркан с крилата ракета. Но Иран продължава да се оправдава с факта, че през цялото време не е знаел, че по него е стреляно, въпреки че часове след падането на машината, страната отказа да предаде черните кутии за анализ.

Al-Arabiya съобщава и че някои от семействата на загиналите иранци са били  заплашвани от правителството да не говорят с "чуждите медии“. В противен случай те няма да получат телата на близките си, за да ги погребат.

Предупреждението идва малко след като Radio Farda публикува интервю с едно от семейства, което казва, че властите не са в контакт с близките на загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase