Снимка: БГНЕС
fallback

Украинският президент Володимир Зеленски настоя за пълно признание на вина от Иран за свалянето на украинския пътнически самолет край Техеран, при което загинаха всички 176 пътници и екипаж на борда, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Oще по темата

"Ние настояваме за пълно и открито разследване, привличане на виновните към отговорност, връщане на телата на загиналите, изплащане на компенсации, официални извинения по дипломатически канали", се казва в прессъобщение на президента в интернет.

Иран дълбоко съжалява за допуснатата грешка със свалянето на украинския пътнически самолет край Техеран, написа по-рано днес в Тwitter президентът на Иран Хасан Рохани. Той изрази съболезнования на жертвите на трагедията. Изявлението му бе разпространено и от неговата пресслужба, предаде БТА.

Рохани обеща разследването на инцидента да бъде доведено докрай, за да се узнаят всички причини за катастрофата и виновните за тази "непростима грешка" да понесат отговорност. Според него "е необходимо да се вземат мерки за отстраняване на слабостите в системата за противовъздушна отбрана на Иран, за да не се повтори отново подобна трагедия".

Катастрофата с украинския самолет в Техеран е причинена от човешка грешка и "американския авантюризъм", заяви от своя страна иранският външен министър.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Петър

преди 4 години

Всички авиокомпании знаят че там има голямо напрежение от заканите на Тръмп и всичко е приведено в максимална бойна готовност всички отмениха полети само украинците не разбраха от опасностите те трябва да се извинат на близките на загиналите и да ги компенсират

25

Анонимен

преди 4 години

Сега разбирате ли,защо не искаме украински,а турски поток. Украинците са професионални изнудвачи,дори когато загиналите са иранци. Същите номера ги прилагаха с тръбата и газта,не си плащаха газта и изнудваха+рекетираха руснаците.

24

Анонимен

преди 4 години

Ох,взе да ми писва този сапунен сериал. Дай си ми куклите,на ти си парцалките.

fallback