Снимка: БГНЕС
fallback

САЩ планират да разположат шест стратегически бомбардировача B-52 в база в Индийския океан на фона на засиленото напрежение с Иран, според съобщение в медиите, цитирани от Anadolu Agency.

Позовавайки се на американски служител, CNN заяви в понеделник, че B-52 ще бъдат на разположение за операции срещу Иран, ако бъде наредено.

Напрежението ескалира между Вашингтон и Техеран след убийството на миналия седмица на високопоставен ирански генерал Касем Сюлеймани в Ирак, като президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Иран, че всякакви атаки ще бъдат посрещнати с "непропорционален" отговор, припомня "Фокус".

"Ако Иран нападне американска база или който и да е американец, ние ще изпратим част от това чисто ново красиво оборудване натам ... и без колебание!" - предупреди Тръмп чрез социалната мрежа „Туитър“ в събота.

Източникът е подчертал, че бомбардировачите ще бъдат разположени на британската територия остров Диего Гарсия, вместо в Катар, за да са извън обхвата на иранските ракети.

Пентагонът все още не е потвърдил разполагането, но направи подобен ход миналата година, когато напрежението с Иран започна да нараства.

Вашингтон традиционно използва бомбардировачи с далечен обсег като демонстрация на сила, така че разполагането не означава, че използването им е разпоредено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

100 рубли = 1 ДОЛАР

преди 4 години

Браво на великите САЩ !!!!!

11

Анонимен

преди 4 години

Тръмп е новият Александър Македонски, който ще завладее Персия.Тръмп Велики владее Афганистания, Иракия, Катария, Арабия.

10

Калеко Алеко

преди 4 години

Трета световна война няма да има другаре и товарищи ... Ответните удари които ще последват, ще засегнат само територията на Иран, ще го отнесат и тези от проиранските подразделения в Ирак ... Просто една рутинна операция от страна САЩ и Израел по неутрализиране на терорисити и техните поддръжници ... !!!

fallback