Снимка: БГНЕС
fallback

За момента е изключена версията за терористичен атентат срещу украинския самолет, разбил се днес в Техеран. Това съобщи посолството на Украйна в иранската столица, предаде ТАСС.

"Причината за катастрофата е техническа, друга причина няма", заяви за РИА Новости шефът на иранското управление по извънредните ситуации Пирхосейн Куливанд.

Oще по темата

Той добави, че спасителите са събрали телата на загиналите и са ги изпратили за съдебно-медицинска експертиза.

Според иранската агенция ИРНА, цитирана от радио "Ехото на Москва", се е запалил един от двигателите на самолета.

На борда по последни данни е имало 180 души, включително украинци. По предварителни данни всички са загинали, информира чрез Телеграм вътрешното министерство на Украйна, предаде БТА.

Повечето пътници са били граждани на Иран, сочат данни на иранското управление по извънредните ситуации според онлайн изданието Нюз.ру.

Според представител на иранската организация за гражданска авиация, цитиран от Ройтерс, пилотът на катастрофиралата машина не е подал сигнал за извънредна ситуация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Таню

преди 4 години

Ся па паднал...Някой някъде е произнесъл заветното "Птичка улетала..."

11

до 13

преди 4 години

Всеки, който разбира от самолети и катастрофи, знае, че системата за гасене на пожари не всеки път сработва, не всеки път върши работа.Който има малко хабер от фърчипланери знае, че едно е да се приземиш с един двигател, друго е да излетиш с един, демек- без тяга!Слаб 2, Анонимен 13

10

Анонимен

преди 4 години

Всеки , който малко разбира от самолети знае, че в случай на пожар в двигателя автоматично се задейства системата за пожарогасене. Боинг 737 излита без проблем и с един двигател. Просто някой талибан с треперещи ръчички е натиснал копчето на някоя допотопна система за ПВО.

fallback