Снимка: Ройтерс
fallback

Социалната мрежа Facebook издаде забрана за разпространяването на видеа, които са манипулирани, с помощ от модерни инструменти, съобщи Bloomberg TV Bulgaria. На практика е невъзможно да се премахне напълно фалшивото съдържание.

Забраната е една от няколко стъпки, които имат за цел да спомогнат за намаляване на разпространението на дезинформация в мрежата.

Моника Бикерт, вицепрезидент по управление на глобалните политики на Facebook, разкри някои подробности във връзка с новата политика на компанията. Ограничаването на манипулираното съдържание е най-конкретната и сериозна стъпка, която ще предприемат от медийния гигант срещу борбата със силно манипулирано съдържание (т.нар. deepfakes).

Фалшивото съдържание се свързва с изображения или видеоклипове, които се манипулират чрез използване на сложни алгоритми. Тези алгоритви правят невъзможно различаването на истинското от манипулативното съдържание.

„Въпреки че подобни клипове са рядкост в интернет пространството, те са голямо предизвикателство за нашата индустрия и общество, тъй като използването им се увеличава“, коментира Бикрет.

Цялата статия можене да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 4 години

Дано изгонят всички учители със купено средно образование господа тия в отдел просвета Ловеч нормални ли са като гледат по кое ги избират направо ме смаяхте значи мисля да не пиша повече а вие какво сте сложили си мислете нашето бъдеще са деца и ако се оженя детето си няма да пратя при тоя тип учителки блазеви да са ви живи и здрави

7

Todd

преди 4 години

Нека забранят качването на обработени снимки от кифлите, защото не е ясно как реално изглеждат наживо

6

Анонимен

преди 4 години

Поле за манипулации има навсякъде, но все пак Фейсбук и ТУИТЪР дават възможност за свободно мнение на всеки . По-големи манипулатори от т.нар. "официални медии" няма! В тях са съсредоточени парите и интересите на влиятелни корпорации и политици. Те представят събитията, както е удбно на спонсорите им. Под претенции за "официалност "

fallback