Снимка: Булфото, архив
fallback

Полицията в Лом установи 16 непълнолетни, които умишлено са чупили обществено имущество, съобщиха от общината.

В нощта на 14 срещу 15 декември те повредили пейки, контейнери и улични лампи. Заловени са след сигнали на граждани.

На родителите на непълнолетните ще бъдат наложени глоби за хулиганство от 300 до 1500 лева.

В бюджета си за 2020 г. общината ще предвиди средства за камери за видеонаблюдение. Надяваме се това да намали вандалските прояви и да опази общественото имущество в интерес на гражданите, коментираха от общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

БЪЛГАРИЯ

преди 4 години

тия хулиганчета са от кварталХУМата ЛОМ ходят с ножове и пръти особено нощите

19

Ристу

преди 4 години

Насилието ражда насилие. Най-добре ще е просто да ги накарат да поправят счупените пейки под надзора на полицай и да лакират всички пейки в околността. Когато си хвърлил труд по направата на нещо, ти започваш да го цениш. Така самите хулигани ще започнат да пазят пейките от други хулигани, защото все пак те са ги направили и измазали и в техните очи цената им ще е голяма.

18

Ристу

преди 4 години

Според мен да се глобят родителите в тази ситуация няма да има положителен ефект. Аз виждам нещата така - бащата на хулиганчето ще се ядоса много, защото ще му вземат 1000 лв от спечелените с труд пари, заради действията на сина му. Глобяват невинен човек. В яда си ще хвърли един бой на сина си. Синът му ще се озлоби и ще загуби уважение спрямо баща си и за да не е капо, ще отиде да чупи нещо пак или да набие някой по-малък от него, за да си върне малко достойство и самочувствие.

fallback