Снимка: Reuters
fallback

Грета Тунберг предизвика съжаление, че се налага да се вози в претъпкани влакове, седяща на земята, за да се прибере у дома. Но в 21-век всеки знае, че снимките в Instagram не са най-достоверните източници на информация.

Oще по темата

Лъже ли Грета за претъпкания Deutsche Bahn?

Между железопътната компания и еко активистката настъпи спор в Twitter, след като от Deutsche Bahn отговориха на снимката й светкавично: "Щеше да е също толкова добре, ако бяхте казали колко приятелски настроен и компетентен е екипът ни, който се грижеше за вас на мястото ви в първа класа."

Всъщност, това е вторият коментар на железниците относно снимката й. В първия, те и пожелаха приятно и безопасно пътуване и обещаха, че ще работят над това да подобрят влаковете си и да имат повече места. По-късно обаче настроението им към Грета рязко се промени.

Активистката нямаше как да не отговори

Тя обясни, че това, че се движи с претъпкан влак не е било нападка към компанията. Всъщност, това било хубаво нещо, тъй като все повече хора избирали екологичният начин за предвижване. Тя призна, че е получила място в първа класа след като влакът спрял в Гьотинген, 4 часа след отпътуването й.

Според хора във влака, момичето било с баща си и екипът на Deutsche Bahn били изключително любезни с нея. Дори и давали шоколадчета на които пише leblingsgast (любим гост). Те се раздават на хората в първа класа, както и на тези във втора при големи закъснения. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

192

Анонимен

преди 4 години

Артистката Грета с мама оперна певица и баща също артист сигурно са в траур цялото семейство. Една година протести и шоу не допринесе нищо за климата, а беше добър семеен бизнес с филмче накрая. Бравос сем. Тунберг!

191

Константин

преди 4 години

Както виждам, всички коментират кой ги дразни. Глобалното затопляне никого не дразни.

190

Бай Коко

преди 4 години

Тези еко активисти винаги са ми напомняли на онези бели червеи които чакат някъде да се появи рана за да започнат голямата гощавка.

fallback