Снимка: БТА
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши, че ще затвори, "ако е необходимо", двете стратегически военни бази, ползвани от САЩ в Турция, предаде Франс прес.

"Ако е необходимо, можем да закрием (базите) "Инджирлик" и "Кюречик", каза Ердоган в интервю за проправителствената телевизия "А хабер".

Турция редовно заплашва със затварянето на тези бази, когато дипломатическите отношения със САЩ се обтегнат. Покупката на руски ракетни системи С-400 от Турция и военната операция на Анкара в срещу подкрепяни от Вашингтон милиции в Сирия доведоха до напрежение между двете съюзнички от НАТО.

Намиращата се в Южна Турция военновъздушна база "Инджирлик" е използвана от американската авиация за кампанията срещу групировката "Ислямска държава" в Сирия.

В базата "Кюречик" в югоизточната част на страната, е разположена радарна система на НАТО. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 4 години

Агата мачка наред и сащ ща му клекнат

30

о

преди 4 години

Някой от тука вярвали на Ердо че ще направи нещо? Той е на власт с помощта на ЦРУ. Преди да избухне войната в близкия изток Ердоган беше казал: ,,Аз съм човекът на Близкия Изток. И имаме мисия която трябва да изпълним". Ето виждаме мисията която има. Първо даде възможност на американските окупатори да окупират Ирак. След това целия близък изток. Ердоган лае само като куче а това че в момента е в Сирия не го прави силен и мощен. Просто е показно за да не се събутят турците от Турция които гласува

29

Кеседжията

преди 4 години

Ние като сме в на-то,хайр не видяхме,Ердо си държи на всичко.

fallback