Снимка: архив, Ройтерс
fallback

България изпълни още един от ангажиментите си, свързани с присъединяването ни към валутно-курсовия механизъм ERM II и банковия съюз, съобщиха от Министерството на финансите.

Страната ни се присъедини към насоките за корпоративно управление на държавните предприятия на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Генералният ѝ секретар Анхел Гурия е уведомил финансовия министър Владислав Горанов, че България получава статут на прилагаща насоките държава. Насоките помагат за по-доброто и прозрачно управление на държавните предприятия.

Това е важна стъпка по пътя на България към валутно-курсовия механизъм ERM II и банковия съюз, подчертават от финансовото министерство. Според Горанов е напълно реалистично страната ни да се присъедини към механизма, известен като "чакалня на еврозоната", до края на април догодина.

Създаването на равни условия за частните и държавните предприятия ще насърчи стабилен и конкурентен бизнес сектор.

Ползотворното сътрудничество с ОИСР в тази област продължава и в момента за изготвяне на подзаконовата нормативна уредба, като впоследствие ОИСР ще окаже и съдействие на Агенцията за публичните предприятия и контрол за повишаване на капацитета й във връзка с възложените й нови функции по отношение на публичните предприятия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Ех глупако .....

преди 4 години

До Жековхал хабер нямаш за кво става дума .... до сега нещо добро видял ли си от запада !?не разбира се обаче поради някаква странна логика смяташ че обезпеченото с въздух евро ще бъде доро за теб

22

Жеков

преди 4 години

Време е да сменим парите, български за истински!

21

gost

преди 4 години

Вървете и питайте гърците дали са добре, след като приеха еврото. Можете да питате и испанци, италианци, обикновените германци колко обедняха. Ако Англия беше въвела еврото, нямаше и да си помисли да излезе от евросъюза. Защо чехи, датчани, унгарци не въвеждат еврото? А икономически са много по-добре от нас

fallback