Снимка: архив, Reuters
fallback

Най-малко 430 жени са били убити в Турция от началото на годината, съобщават турски опозиционни вестници.

В информация, озаглавена "В деня на жените списъкът е ужасяващ", в. "Сьозджу" пише, че на 85-ата годишнина от въвеждането на правото за жените в Турция да гласуват и да се кандидатират на избори (на 5 декември) е станало ясно, че страната вместо да върви напред върви назад.

В Турция животът на жените няма никаква стойност. С последните случаи на брутални убийства на жени броят на убитите достигна 430.

С всеки изминал ден случаите на насилие над жени в страната се увеличават, посочва изданието, цитирано от БТА.

През 2018 г. в Турция е имало 441 такива убийства спрямо 121 през 2011 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Чал(М)осания,

преди 4 години

откакто Ян Собиески разказа игрицата на ислямофашетата при Виена (1683), те са все марионетки в ръцете на някой кукловод- "неврник". Турция все още съществува единствено по благоволението на "неверниците". А ер малък... ако беше такъв "херой", какъвто ти се привижда, първо щеше да направи нещо с евреите, ама хич му не стиска ( и на останалите ислямофашисти също)... А ти не спирай да мечтаеш;-)...

46

Девушка гейка

преди 4 години

Като иде реч за липсващи закони в България, и аз имам предложение: да се забранят напъните на геищата-человекоподибия да пробутват пред мнозинството "странностите" си за нормалност.

45

Айде,

преди 4 години

всичкото феминаци на "баламатума" ! Да обяснят що - въпреки ратифицираната от комшуларите т.н. "ИК" - ханъмите продължават да дават фира с нарастваща ежегодно доза??? Или когато фактите говорят - феминацитата се снишават ...временно???

fallback