Снимка: Благой Цицелков, Bulgaria ON AIR
fallback

В памет на големия актьор Стефан Данаилов в София се открива изложба "Познатят, непознат Стефан Данаилов".

Изложбата е в градската градина пред Народния театър, а 28 пана припомнят участието на Мастъра в някои от най-емблематичните филми на българското кино, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Роли в "Следите остават" (1956г.), "Инспекторът и така" (1963г.), "Понеделник сутрин" (1966г.), "На всеки километър" (1969г.), "Топло" (1978г.) и др.

Изложбата започва с цитат на Данаилов - "Иска ми се хората да ме запомнят като Ламбо, български артист"!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 години

Аз не съм чул нищо лошо за негоСтрахотен човек рядък талант с добра душаЗаслужава и изложби и паметници и улици на негово име, Да почива в мир!

13

Лош пример

преди 4 години

Е, като е искал да го запомнят като Ламбо - български артист, защо отвисяваше 20 г. в парламента да крепи Престъпната Партия. Не трябва дя сме снизходителни към такова разминаване на думи и дела. Ламбо беше лансиран и крепен от комунистите и до последно си остана на тяхна хранилка. Той не може да е национална гордост и пример за младите артисти - вижте как се прави кариера по партийна линия.

12

Анонимен

преди 4 години

"Познатят, непознат Стефан Данаилов"Гнясажии, ламбото ви да не е възкръснал и написал тая статия? Добре че на плочата поне не е допусната правописна грешка.11, ЧИТАТЕЛ, много точно казано!!

fallback