Снимка: Reuters, архив
fallback

Земетресение с магнитуд от 6,1 по скалата на Рихтер е регистрирано край гръцкия остров Крит в 9:23 часа местно време, показва справка на официалната интернет страница на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Трусът е бил с епицентър на 188 км западно от Ираклион и на 272 км южно от столицата на Гърция – Атина, с дълбочина от 55 км под земната кора.

Не се съобщават данни за пострадали или материални щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Кашпировский

преди 4 години

По принцип НЯМА ГОЛЯМА И СИЛНА ГРАНИЦА МЕЖДУ ДВЕТЕ ОГРОМНИ ПЛОЧИ ---АФРИКАНСКАТА И ЕВРАЗИЙСКАТА....В ДРЕВНОСТТА ---- АНАТОЛИЯ , БАЛКАНИТЕ , АПЕННИНИТЕ И ПИРЕНЕЙТЕ --- СА БИЛИ ОТДЕЛНИ МИКРО-ПЛОЧИ И СА СЕ ДОБАВИЛИ КЪМ ЕВРОПА СЪС ДРЕИФ . + АРАБСКАТА ПЛОЧА СЪЩО Е ОТДЕЛНА И НЕЗАВИСИМА , КАКТО И ИРАНСКАТА ПЛОЧА, НИЩО ЧЕ Е ДОБАВЕНА КЪМ ЕВРАЗИЙСКАТА .ИНДИЯ НАПРИМЕР Е ЧАСТ ОТ АВСТРАЛИЯ , НИЩО ЧЕ Е ДОБАВЕНА СЪС ВЕЛИК СБЛЪСЪК КЪМ АЗИЯ ПРЕДИ 40 МИЛИОНА ГОДИНИ.. И ДО ДНЕС СИ ИМА ХИНДО-АВСТРАЛИЙСКА ПЛОЧА .

17

Анонимен

преди 4 години

До СеизмологТова, което си гледал в най-добрият случай ще предизвика нещо твърде малко и локално.Същото, но в много по-голям мащаб се случва при големи инженерни проекти като: язовири, мини, рудници, масиран добив на газ/петрол/вода от неголяма територия и т.н. Както и при бързото топене и изчезване на ледници. Там земята, пластовете почва и скали отдолу, която е била притисната и един вид компресирана до момента от леда, почва да се отпуска и да се възстановява до естественото си състояние.

16

Анонимен

преди 4 години

До АБВНе се притеснявай, ще има!И въпросът не е дали или дано, а кога. Смисълът от опита на поколенията преди е да си направим навреме изводите и нужното за да намалим възможните щети от някакво предстоящо бедствие, ако не можем да го предотвратим.Ако вместо това, се почесваме, разсейваме или лежим на кълката "това на нас/мен не може да се случи" някой ден ще ни се наложи да платим за безхаберието си. А упрекът трябва да е постоянен и като "обичка" към всички управници.

fallback