Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

В условия на приближаваща рецесия и турбуленции на пазарите се препоръчва хората да имат "финансова възглавница". Обикновено това са 3-4 заплати, които те да заделят. Това мнение изрази Мартин Миланов, финансов експерт в Tavex, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Oще по темата

"В момента в Европа има продукт,  който предлага срещу малка сума всеки месец да се закупи злато, а след завършването на въпросния абонамент човекът да получи още злато като бонус. Вече има над 3 хил. такива активни абонамента и над 15 кг. продадено злато под формата на кюлчета", каза експертът.

"В последните няколко години се наблюдава ръст в това, че хората придобиха възможност да купуват повече злато и валута, като ръстът е около 15% година за година. Този тренд продължава и през 2019, очакваме го и през 2020 г.", обясни Миланов.

"Българинът по принцип е традиционалист. Технологиите обаче ще разчупят това поведение. Блокчейн технологията също е силна по отношение на това да защити потребителя и в същото време да предоставят шанс за "игра" на финансовите пазари".

Видеото с мнението на Мартин Миланов вижте в Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Анонимен

преди 4 години

Много са му закъснели съветите.С една заплата вече не можеш да изкараш месеца,камо ли да заделиш нещо от нея.Аз предлагам да излезем всички по площадите и да искаме смяна на модела на данъчното облагане.Да се премахне ДДС а да се въведе данък оборот.Така цените на стоките няма да растат а ще се кротнат и даже ще почнат да ги намалят,защото ще търсят начин да правят повече оборот за да имат печалба.Сега някои ще каже че цените са нормални,но аз веднага ще го опровергая.А какви са на черен петък?

134

Анонимен

преди 4 години

От 600лв как точно се оделят 3-4 заплати!

133

Сашо

преди 4 години

Според роднина финансист в голяма финансова институция в Германия, работещ и живеещ там от 15 години, най болезнено време идва за тия хора, които са инвестирали парите си в имоти и не са оставили кеш за лошите дни, които идват, а те щели да бъдат много по лоши от тия през миналата криза. Според него тия накупили имоти, в следващите няколко години ще загубят над 50% от вложените пари в тях, което ще е истинска трагедия за много хора, част от които няма да могат да го преживеят и ще се поболеят.

fallback