Снимка: BulFoto архив
fallback

Лекар от Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово беше освободен от работа, след като негова пациентка починала от масивен инфаркт, а часове преди това преценил, че тя страда от гастрит, съобщи БНР.

Oще по темата

Решението за неговото освобождаване е на директора на центъра д-р Георги Шандурков.

Той обясни, че след инцидента от 20 октомври тази година са поискани обяснения, които той сметнал за неоснователни и незадоволителни. По думите му е било нужно да се изготви кардиограма на пациентката, за да се установи състоянието ѝ, пише bTV.

Към момента няма инициирана проверка от институциите. Решението за освобождаването е лично на Шандурков. Няма и изявени претенции към медицинското заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

мислещ

преди 4 години

В правото има един термин "споделена отговорност". След като някой е пуснат да изпълнява определени задължения, без да му е проведено предварително обучение и инструктаж, вината се поема от този, който му е вменил изпълняването на тези задължения и би следвало да си подаде оставката, както е изискал да направи специализанта. Лесно е да се трупат политически дивиденти на гърба на хорското нещастие.

44

доктор

преди 4 години

До ИстинатаИнтересно къде се лекувате тогава като се разболеете?При врачки и баячки или веднага в чужбина? Но понякога, за да стигнеш до чужбина, някой местен трябва да овладее осторото състояние и да те стабилизира, иначе ставаш нетранспортабилен, критичен и без компетентна и своевременна помощ, шансът да се явиш при Свети Петър е по-голям отколокото да получиш квалитетна помощ от чужбина. Нуважаването на собствените лекари е признак на ниска култура и личностна самооценка.

43

една

преди 4 години

А дали в линейката е имало изобщо работещ кардиограф, с който да може да се направи ЕКГ? И ако е нямало на кого е вината тогава? На специализанта или на шефа на спешната?

fallback