Рихард фон Вайцзекер. Снимка: Reuters, архив
fallback

Синът на бившия президент на ФРГ Рихард фон Вайцзекер – Фриц е бил нападнат и убит с нож от 57-годишен мъж, съобщава вестник BILD. При инцидента, разиграл се във вторник вечер в берлинска частна клиника, в която Фриц е работил, е пострадал и 33-годишен мъж, пише "Фокус".

Извършителят е бил задържан след нападението. От полицията уточниха, че нападателят няма досие. Мъжът от Рейнланд-Пфалц бил разпитан през нощта, претърсен е и апартаментът му, но правоохранителните органи не са открили нищо подозрително. Според информация на BILD мъжът е дал обяснения за мотивите си за убийството, но от редакцията поставят под съмнение психическото му здраве.Следователно не е ясно доколко твърденията му са верни.

В сряда следобед нарушителят, който не е бил пациент на клиниката, ще бъде приет при психиатър, след което ще се яви в съда, който ще реши дали да го изпрати в ареста или в затвора.

Лекарите в клиниката са се опитали да спасят живота на колегата си, но напразно. Фриц е изнасял лекция в клиниката, разположена в берлинския квартал Шарлотенбург, когато мъжът е нахлух в залата и е намушкал лектора. Присъствали са около 15 гости и болничен персонал. Вторият пострадал е 33-годишен мъж, който се е притекъл на помощ на Фриц.

Уточнява се, че семейството на загиналия е разпитано за това дали някой го е заплашвал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Тъжен

преди 4 години

Докъде ни докараха - чуем ли за намушкан мъж или изнасилена жена, първата мисъл на всеки е - сигурно е от "новите германци", които се молят на "великия пророк"... Искаш, не искаш - това е първата мисъл...

31

Граматика

преди 4 години

Хайде да си ооравите граматичната грешка в заглавието. Цял ден ви стои статията редакъорът ви да не е в отпуск? Неграмотници!

30

До 31

преди 4 години

Ами ФРГ е Федерална Република Германия ка.пу.т....чети т.ъпа.р преди 30г. имаше ФРГ и ГДР...

fallback