Ружа Игнатова (вляво) през 2012 г. Снимка: Булфото, архив
fallback

Константин Игнатов, братът на издирваната "кралица на криптовалутата" Ружа Игнатова, е признал ролята си в кривповалутната измама на OneCoin и е пледирал виновен по няколко обвинения, сред които пране на пари и измама, съобщава Би Би Си.

Oще по темата
Игнатов беше арестуван на летището в Лос Анджелис през март. На 4 октомври той е сключил извънсъдебно споразумение, оповестено едва на 12 ноември. Срещу него няма да се повдигат повече обвинения за престъпление заради ролята му в OneCoin. Игнатов все още не е осъден, но може да получи до 90 години затвор за ролята в измамата.

В документа от споразумението се казва, че сътрудничеството на Игнатов с властите може да разкрие дейности на лица, които може да използват насилие срещу него и семейството му, пише БТА. В него се казва, че Игнатов може да кандидатства да бъде включен в американската програма за защита на свидетелите и да му бъде предоставена нова самоличност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 4 години

"измамната кривповалутната измама"

24

Анонимен

преди 4 години

Пишат, че станала украинка и избягала в евроатлантическа Украйна.

23

Анонимен

преди 4 години

Добре че заминали ромите в Германия и там израстнали ако бяха тука сигурно Ружа щеше да продава банички а брат и да събира джелязо и да издава после на пукнта

fallback