Снимка: Bulgaria ON AIR

40 години АГ отделението в многопрофилната болница в Перник не е ремонтирано. Въпреки усилията на персонала да поддържа базата се налага майките да лежат в мизерни условия. Именно това кара две от тях да започнат кампания за набиране на средства за модернизиране на отделението. Инициатори са Венеция Данаилова и Катрин Богданова.

"Около 250-300 хил. лева са нужни за ремонт. Тук съм от 30 г., а такъв не е правен явно по финансова причина. Този, който е нужен, би струвал много пари. Болниците сe финансират от пътеките, а парите отиват за заплати, храна - явно с това финансиране е трудно да остане нещо за ремонт", посочи за "България сутрин" д-р Ивайло Лазов, шеф на отделението.

По думите му независимо от мизерните условия в отделението няма инфекции, а чистотата е на ниво. Болницата се финансира от пътеките и ако остане нещо от парите, тогава се мисли за ремонти, "но е трудно да остане нещо от тях", призна лекарят.

"Няма толкова много оплаквания от пациентите, грижим се добре за тях. Ако това ни демотивира, отдавна да не сме тук", посочи лекарят пред Bulgaria ON AIR.

"Перничани са хора с огромни сърца, скоро ще открием дарителска сметка. Организираме и благотворителен коледен концерт на 13 декември от 19 ч. Средствата ще са за  отделението", посочиха организаторите на кампанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase