Архив: Булфото
fallback

Полицията разследва три кражби от църковни храмове в Русенско, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 1 ноември кметът на с. Острица е сигнализирал за проникване в църквата в селото, извършено през нощта.

Установено е, че престъплението е станало във времето от 18.00 часа на 31 октомври до 08.00 часа на следващия ден, като е счупена бравата на входна врата и огъната решетка на прозорец. Липсвали икона и църковна одежда, за които не е уточнена стойност. По случая е образувано досъдебно производство.

Веднага след получаване на първия сигнал служителите на РУ – Две могили получили сигнали за още два подобни кражби от църкви в региона - в храмове в селата Каран Върбовка и Пепелина.

При последвалите огледи на място е установено, че от църквата в Каран Върбовка след взлом на решетка на входната врата са взети 4 малки икони, както и кутия за парични дарения на църквата. Няма информация каква сума е имало в нея и щетите тепърва ще се изясняват.

В храма в с. Пепелина, полицаите са документирали, че проникването е извършено след срязване на халките на катинар към входната врата. Заявена е липсата на монети – около стотина лева.  По тези два случая също са образувани дознания в РУ – Две могили и е започнало разследването им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Силвестърчо

преди 4 години

Крадци откраднали от други крадци.И аз ако не бях прокопсал в нищо щях да сложа една черна рокля, да върша театро срещу хонорар и да твърдя, че имам силата "връзвам и развързвам". И все щяха да се намерят наивници да ми се връзват, разбира се

2

Анонимен

преди 4 години

Който открадне от църковен храм,да му се счупят пръстите на дясната ръка.

1

ГЕРБ

преди 4 години

Тая новина е маловажна.Важното е,че ний главанаците отново пичелим.

fallback