Архив: Булфото

Четири села в община Черноочене осъмнаха с унищожено и повредено общинско движимо и недвижимо имущество имущество, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кърджали.

Неизвестни са изпочупили стъклата на кметствата в Дядовско, Минзухар и Житница, нарязали са гуми на автобуси, превозващи ученици, и са разбили врати на две помещения в Черноочене. Извършени са и палежи на автомобилни гуми. Сигналът е подаден тази сутрин в полицията.

Извършват се огледи. Образувани са досъдебни производства. Организирани са оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителите.

Местата на деянията са посетени лично от директора на ОД на МВР в Кърджали старши комисар Атанас Илков и окръжния прокурор Желязко Стефанов.

По думите на Стефанов става въпрос за тежко умишлено престъпление. С протоколи за оглед на местата, на които е установено унищожаване и повреждане на чужди движими и недвижими вещи, са започнати няколко досъдебни производства, уточни той.

Попитани дали виждат политически елемент в случилото се непосредствено след изборите за местна власт, и двамата отрекоха за такъв на този етап от разследването и според наличните данни, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase