IStockphoto
fallback

Много е удобно за една жена да отвори конкретен сайт на мобилния или лаптопа, където само с няколко клика да поръча козметиката, от която се нуждае. Така може да си спести нерви и време, което губи в обикаляне из магазините. Но въпросът е какво печели?

Понякога продуктите, които купуваме онлайн, са по-скъпи в сравнение с тези в редовните магазини. Има и случаи, в които някои неща излизат много по-евтино. Каква е причината? Много примери показват, че всичко зависи от качеството. Най-често то е ниско и въпреки това продуктът се продава на твърде завишена цена. Да, но клиентът не знае за това, защото вижда лъскавата реклама.

Проучване на компанията Nielsen показва, че американците харчат над 12 милиарда долара годишно за козметика, която купуват в интернет. В САЩ, както и у нас, онлайн пазарът все още не е строго регулиран и има риск да попаднем на стоки, които да ни причинят здравословни проблеми.

В края на 2018 г. полицията в Лос Анджелис изземва продукти зад над 7000 долара, които са с фалшиви етикети на Urban Decay и Kylie Cosmetics. Те съдържали канцерогенни съединения като арсен.По-рано този месец жена от Калифорния влезе в болница след като бе използвала крем, който съдържа метил живак. Продуктът бил внесен от Мексико.

Именно внасянето на най-различни некачествени продукти на пазара прави огромни печалби за онлайн търговците. Те купуват парфюми, шампоани, кремове и какви ли не други ментета, които продават за оригинали. При тях обаче липсва контролът за качество, който осъществяват големите козметични гиганти.

За какво да внимавате, купувайки козметика по интернет, четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback