Снимки: Reuters
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново заплаши европейските страни, че ще отвори границата на страната за стотици хиляди сирийски бежанци, предава TACC, цитиран от агенция "Фокус".

"Когато говоря за това, че ще отворя вратите, те (Европа) винаги изразяват възмущението си. Ще дойде времето и ще отворим вратите. Нека и вие се погрижите за стотици хиляди (бежанци)“, заяви той в своя реч в Анкара, излъчена по турския телевизионен канал NTV.

Турският лидер добави, че Европа "има пари и сила, но всеки път, когато стотина бежанци пристигнат в Гърция“, те молят за помощ Анкара.

"У нас има 4 млн. (бежанци). Ако някой счита нашата хуманитарна политика за слаба, ние няма да пропуснем да отговорим с железен юмрук“, заяви Ердоган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Д-р. Гигълс

преди 4 години

Ако на тоя Реджеб ЕС му тегли майната тогава ще се чуди как да се извинява , защото на същата тая Европа Турция дължи всичко което е в момента . Без ЕС в Турция още да се увиват в чaлми и да ползват камили , така че да си мълчи и да продължава да се мисли за вседържител на света

46

Анонимен

преди 4 години

Ми пусни ги бе и без това вече лазиш по нервите на всички султанчо веле Русия ти тегли една и ти приключи със сирийскара акция да не вземе сега и Европа да ти тегли една и да направим с еврофинансиране една стена по границата като хората и на нея да намериш не българска а обединена европейска армия.Остзнаваш ли че населението само на една европейска държава е повече от това на твоята явно не.Пък тия ***.нгали си ги дръж нали сте все алаходупци дреме ми за глупостите ви.

45

Поговорка

преди 4 години

Куче което лае - не хапе. Толкова за султана.

fallback