Снимка: БТА
fallback

Започнатата от Турция операция в северната част на Сирия може да доведе до повишаване на броя на екстремистите, завръщащи се в родината си, след като са участвали в бойни действия, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на Форума "Сяншан" в Пекин, предаде ТАСС.

"В резултат на действията на турската армия в Сирия останаха без охрана осем лагера за бежанци и 12 затвора за чуждестранни бойци. Това може да доведе до рязък скок на така наречената обратна миграция на терористите" към родните им страни, подчерта Шойгу. Той призова за консолидиране на усилията на цялата световна общественост за противодействие на терористичната заплаха, идеологията и пропагандата им.

След поражението си в Сирия терористичната групировка Ислямска държава е засилила значително присъствието си в Югоизточна Азия, а нейни лидери обявяват включването на териториите на Индонезия, Малайзия, Сингапур, Филипините и част от Тайланд в състава на своя "халифат". Като първа ударна сила ще се използват "бойци, които са воювали в Сирия и се връщат в родината си", подчерта руският министър, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Наблюдател

преди 4 години

До СПЕЦНАЗ.. Хизбула са ливански шиити, а не палестинци първо, и второ недей си изсмуква преувеличени цифри за ИДИЛ от плоския мозък.. гола вода си като спец, камо ли си спецназ...

11

Анонимен

преди 4 години

След като около 750 джихадисти нарочно бяха освободени от кюрдските терористи Турците успяха да заловят 250 от тях

10

бай Иван

преди 4 години

Ердоган успешно ще изпълни мисията си в Сирия.Целта му е унищожаване на кюрдите и освобождаване на джихадистите, които да довършат кюрдите и разширяване границите на Турция!

fallback