Снимка: Булфото
fallback

Оставката на Борислав Михайлов ще бъде гледана на заседание на Изпълкома на Българския футболен съюз днес.

Ако приеме оставката на Михайлов, което вероятно ще стане, изпълнителният комитет трябва да избере негов заместник. По устава на БФС правомощията на президент би трябвало да се изпълняват от първия вицепрезидент, който е Йордан Лечков. Той е и единственият от заместниците на Михайлов, който е категорично против неговата оставка.

Oще по темата
Лечков обаче няма да може да поеме временно функциите на Михайлов, защото в момента е кандидат за кмет на Сливен. Така възможностите за временен президент остават Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев.

Последният вчера също подаде оставка, като в официално изявлението до медиите той призова за свикване на извънреден изборен конгрес през февруари догодина. Последният заместник в БФС - Михаил Касабов, обяви, че ако бъде избран ще поеме функциите само и единствено за да насрочи извънреден конгрес на съюза, след което също ще подаде оставка.

До кризата в управлението на БФС се стигна, след като първо спортният министър Красен Кралев, а след това и премиерът Борисов обявиха, че няма да работят с организацията, докато тя се ръководи от Борислав Михайлов.

Поводът за скъсването на отношенията стана тежката загуба от Англия в евроквалификация в понеделник и расистките прояви по трибуните, които ще доведат до сериозно наказание за България от УЕФА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 4 години

Всичко се инициира само и само Св. Б. Б. да се натегне пред бившите Империи контролиращи световната търговия. Тия комплекси за расизма си ги прехвърлят на по-безвластните. В Обединеното Кралство си е колониален социализъм.Реално проблемите не са от вчера. Дори и разходките с джипове по пистата на стадиона не бяха достатъчни. Но сега е друго.Който и да дойде ще стане още по-зле. Просто нищо не се променя. От всичко, само не стана ясно какво ново ще се направи за футбола в България?

38

Анонимен

преди 4 години

Г.Илиев го каза Майкала немат самочуствие българските фуболисти,излизат с страх говорят за равенства.По добре недейте излиза само харчене на пари.На такава малка държава с проблеми и корупция,да се бори с Гиганти като Англия,Германия,Франция,САЩ и т.н.Това е култура на българина не се променя лесно,Живееш с скапана държава и в един момент отиваш на друга планета,погледнете само стадионите на Англия?

37

Наблюдател

преди 4 години

Някой тъмнокож англичанин ще е най-подходящ.

fallback