fallback

Общ преглед
Настъпването на следваща рецесия е неизбежно. Очаква се обаче тя да е слаба у нас. Около това мнение се обединиха Галина Колев, старши икономист в Германски икономически институт, и Любомир Минчев, председател на Съвета на директорите на Telelink, в интервю пред Bloomberg TV Bulgaria от конференцията The Next Big Thing.

Според Минчев 2020 година ще бъде година на икономически растеж у нас заради инвестициите, усвояването на европрограмите и възможността на икономиката все още да е конкурентоспособна.

"Очакваме отново забързване на икономическия растеж в началото на 2020 г.", посочи Колев, като добави, че това до голяма степен зависи от нивото на несигурността, за която съществена роля имат търговските спорове между САЩ и Китай.

Експертите коментираха и новината за постигнатото споразумение за Brexit между Европейския съюз и Великобритания.

"В Германия, а и не само, множество фирми вече се подготвят за Brexit", отбеляза Колев.

"Недостатъците и разходите, които ще са свързани с Brexit, вече променят мисленето на бизнеса и на различните фирми. Дали ще има сделка е от много голямо значение. От една страна тя води процеса една стъпка напред, от друга намалява несигурността“.

"Забавянето на германската икономика може да бъде преодоляно у нас. Германия все още е една стабилна икономика с много ниска безработица, добре развиващ се сектор на услугите“, посочи Колев.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 години

Не може да искаме да сме като Франция и другите икономически империи, защото сме провинция. Можем да се надяваме на черни лебеди.

10

Анонимен

преди 4 години

Да съгласен с това да се отделят младите семейства ама да е като във Франция -заемът да е с такава лихва че все едно си го купуваш за себе си а не едно за теб и едно за банката -никъде няма такива проценти на ипотеките като у нас дори и в най-върлите кап.страни т.е у нас е ДИВ Капитализъм

9

Анонимен

преди 4 години

как по точно ще се усети слабо у нас -защото то и сега е слабо значи още по-слабо т.е все тая им е -защото ние си унищожихме всичко за да подлизурчиме и сега нямаме нищо -нито заводи нито малки предприятия -селата са ни пусти -нямаме аграрна икономика имаме само строежи на блокове на всеки ъгъл в големите градове което е едно голямо зеро -е кого ще привличаме тука-жриците на любовта ли

fallback