fallback

В последно време Китай показа на света много от новите си оръжия. Но едно от тях изглежда все едно не е от този свят. Прототипът за нов хеликоптер на китайската армия изглежда като машина, излязла от фантастичен филм през 50-те, но всъщност е чисто нова технология.

Китайските медии го наричат "Супер голямата бяла акула", а по думите на властите в страната, той ще бъде "въоражен хеликоптер", който ще се изпраща на "бойното поле за дигитална информация".

Държавният вестник Global Times публикува галерия с изображения на машината и определи дизайна му като модерен и доказано добър, като на американските хеликоптери AH-64 Apache и CH-53 Sea Stallion, както и руските Ka-52 и Mi -26.

"Супер голямата бяла акула" е дълга 7 метра, висока е почти 3 метра. На борда има място за двучленен екипаж, а формата му ще го прави по-труден за засичане от радарите.

Ала, поне за сега, хеликоптерът е приземен. Ако успее да мине летателните тестове, той ще се превърне в първата машина, приличаща на НЛО, която ще полети във въздушното пространство.

През 50-те, американската армия също се опитва да проектира подобен самолет. Но няколко теста по-късно станало ясно, че той става изключително нестабилен когато се издигне на повече от 1 метър над земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

икономист

преди 4 години

До истинаНе знам за тоя елемент 115..., но мисля, че и в момента съществуват летателни апарати, които работят на принципа на анти гравитацията. През тази година, видях такъв пурообразен летателен обект над град Хасково, и то посред бял ден. Без крила, перки или нещо подобно, без шум от двигатели. Както се беше устремил на някъде, изведнъж спря и застина във въздуха, и буквално за секунда, сякаш от вътрешността му се излъчи някаква много силна светлина. После се скри сред облаците.

28

Анонимен

преди 4 години

Какво означава "въоражен хеликоптер"?

27

до 28 истина

преди 4 години

Момче , рано си почнал бе ! Ако продължаваш така , ще опишеш и елемент от Менделеевата таблица с номер 115 цяло и пет , който го няма не само на Земята но въобще и в нашата галактика и е разработка на злобни зелени човоечета от съседната галактика с цел и ние от нашата галактика , да позеленеем от яд !

fallback