Снимки: Reuters
fallback

Около 50 американски ядрени бомби са държани "като заложници" от Турция в база на Вашингтон. САЩ търси дипломатически начин да си ги върне обратно, пише The New York Times.

Америка изтегли войниците си от Северна Сирия, като по този начин позволи Турция и Русия да навлязат в региона. А Доналд Тръмп, който бе обвинен дори от привържениците си, че е изоставил своите съюзници, заплаши съседката ни, че ще "унищожи икономиката й и договорът за съюзничество с Анкара".

Но след бързото изтегляне на войниците и влошаването на отношенията между двете страни, остави служителите в администрацията в неудобно положение. Те трябва да измислят начин как да си върнат 50-те ядрени бомби, които се съхраняват във Военновъздушна база Инджирлик в Турция.

Според един от служителите, бомбите сега "са заложници на господин Ердоган". А американците нямат правилен ход - ако изтеглят боеприпасите, това би значело край на отношенията със съюзниците си в НАТО. Ако ги оставят там, това поставя оръжията за масово разрушение под риск.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

име

преди 4 години

Манипулативно заглавие, с цел кликове и коментари

45

ЦРУ

преди 4 години

СМЯХ !!! Желязото с двигателя е в " Инджерлик ".....ядрената бойна глава е на 1 000 км оттам / най - малко / в някоя американска военна база ..а КОДОВЕТЕ за истрелването са в " ЯДРЕНОТО КУФАРЧЕ " на Тръмп

44

ДЖЕМАЛ

преди 4 години

НКОГА НЯМА ДА СТАНЕМ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА!ТУРСКОТО ПЛЕМЕ Е ПРОКЛЕТО ОТ ВЕКОВЕ ЗА ВЕКОВЕ.ЗА ТВА СТИСКАМ ЯКО БЪЛГАРСКИЯ ПАСПОРТ ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ЗНАЕ ЛИ СЕ...

fallback