Консерваторът и националист Виктор Орбан вече девет години е на власт. Но желязната му хватка над Унгария е на път да се разклати, след като едно видео се появи в интернет. На него се вижда как един от съюзниците на премиера далеч не се държи според консервативните разбирания на правителството си.

Мястото е лъскава яхта в Адриатика, близо до Дубровник. Главният герой - кметът на град Гьор Жолт Боркай. 54-годишният женен мъж с две деца се забавлява в компанията на няколко млади момичета. Разбира се, забавлението приключва с оргия, която включва и много наркотици.

Клипът бе публикуван в навечерието на местните избори в Унгария. Партията на Орбан не успя да се защити подобоващато преди началото на изборния ден и, разбира се, изгуби Гьор.

Секс скандалите не са често срещани в унгарската политика. Но пътуванията с яхти, финансирани от парите на данъкоплатците - да.

Боркай бе обвинен, че неговата оргия е била финансирана именно с такива средства. В своето извинение обаче той отрече да е взимал чужди пари за палавото си пътешествие. Той бе категоричен и че не е използвал наркотици, пишат от Bloomberg.

Опозицията не пропусна да се възползва от ситуацията - на следващия ден те обградиха офиса на управляващата партия с плакати, на които пишеше "Публични средства, кокаин, проститутки", имитирайки слогана на партията "Бог, нация, семейство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase