Снимка: Булфото, архив
fallback

Установени са малолетни момчета, изпочупили стъкла в училището в търговищкото село Лиляк. Авторите на увреждането са станали ясни на служителите на Районното управление в Търговище часове след деянието, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Счупени са цели 34 стъкла от прозорците на сградата. Извършителите са четири момчета на възраст от 9 до 11 години от селото, ученици в учебното заведение.

Установено е, че вечерта на 9 октомври те са счупили с камъни 24 единични стъкла на прозорци с размер 44/33 см и 10 единични стъкла на прозорци с размери 80/60 см - собственост на община Търговище.

Полицейски служители вече са провели беседи с децата за изясняване на фактическата обстановка в присъствието на родителите им.

По случая се извършва проверка за унищожаване и повреждане, резултатите от която ще бъдат докладвани в Районната прокуратура в Търговище за налагане на възпитателни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Totenkopf

преди 4 години

Това е бъдещето.

24

Асан Герберджията

преди 4 години

Защо да ходиш в училището на окупаторите и да учиш варварският им език???Докато не се въведе образование на майчин език -ще е така!!

23

Анонимен

преди 4 години

любимият електорат на политиците-прости,манипулируеми,продаващи евтино гласа си.Хора,които могат да се управляват ефективно единствено с храна и бой,също като животните в цирка.Добре,ще ги развъдят,ще ги дресират,ще ги използват,ще ги командват-това дето най-харесват политиците,а после,ще им хареса ли да живеят с тях или сред тях,или цял живот зад триметрови огради ще живеят те и отрочетата им.Питам ви господа политици-харесва ли ви продукта който създадохте,радвате ли се на геноцида ни

fallback