Снимка: архив, Reuters
fallback

Кралският монетен двор на Великобритания пусна първата дебитна платежна карта от чисто злато, съобщи в. "Дейли мейл". Тя е предназначена за клиенти, които ценят висококачествените луксозни предмети и отправят послание чрез тях.

Собственици на този платежен инструмент, направен от 18-каратово злато, могат да станат всички желаещи, които са в състояние да платят 18 750 британски лири (23 000 долара). Ако клиентите искат индивидуален дизайн, ще трябва да платят още.

Името и подписът на собственика, разработени съвместно от американската корпорация Mastercard и технологичната компания Accomplish Financial, ще бъдат гравирани върху картата.

Притежателите на златната карта няма да плащат комисионни за операциите по текущата сметка, както и за обмен на валута.

Тъй като златните карти са дебитни, притежателите им не могат да ги използват за заем, тъй като средствата идват директно от сметките им.

Златната карта е част от пакета Мastercard World Elite и предлага допълнителни привилегии, които включват специално обслужване от портиер и други предимства при пътуване.

Главният изпълнителен директор на монетния двор Ан Джесъп заяви, че "пускането на тези карти от чисто злато е свързано с нарасналото търсене на потребителите на уникални и луксозни платежни средства, които съчетават майсторство на изработката, проверено с времето и по-новите технологии".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 години

Коментиращите по-надолу кк само ж България банките имали такси... да не са от Карлуково? Не само, че навсякъде има такси, ама в Германия например вече въведоха отрицателна лихва по депозит, тоест ще ти дърпат от спестяванията за услугата да ти ги пазят.

10

Анонимен

преди 4 години

В България има такса превод, такса входящ превод независимо от къде ако е в Евро. Вх. превод??? Преводи в Евро пак огромни такси. Кредитната карта в чужбина ако се върнат парите слидващия месец са без лихви. Такси няма. Кредитните карти печелят от търговците комисионни. Ако се направи над определена сума банката превежда бонус 20 Е. Ип. кредит 2%. Никой не се реди на опашки, всички сметки, застраховки, данъци ги теглят от сметката. В България теглят от банкомат и влизат да пазаруват.

9

Anon

преди 4 години

Ае глупости. Амекс Центурион или да си ходят в къщи...

fallback