Снимка: Reuters, архив
fallback

Американският технологичен гигант Apple е поръчал на доставчиците си да увеличат производството на последния му модел iPhone 11 с около 10%, съобщава Bloomberg, като се позовава на Nikkei Asian Review. Причината е в по-големите продажби от очакваното на новите телефони.

Увеличението ще добави между 7 и 8 млн. броя от телефона над първоначалните планове на базираната в Купертино компания, посочва Nikkei, като цитира анонимни източници. Цените на акциите на доставчиците на Apple Murata Manufacturing и Alps Alpine в Токио и на AAC Technologies Holdings в Хонконг се изстреляха след новината.

Не е необичайно Apple да увеличи поръчките, тъй като измерва търсенето след представянето на iPhone 11, както и в контекста на повечето покупки преди празничния сезон. Американската компания все още се придържа към предишната си прогноза за продажби на до 75 млн. нови iPhone-и през втората част на годината, твърдят запознати източници, пожелали да запазят анонимност.

Главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук обаче прогнозира силни първоначални продажби на най-печелившия ѝ продукт, запазвайки очакванията си, че търсенето на iPhone 11 ще продължи, въпреки глобалните сътресения на пазара на смартфони. Кук посочи пред френския ежедневник Les Echos в петък, че очаква нов цикъл на растеж на пазара.

Значителните подобрения на камерата на iPhone, заедно с по-дългия живот на батерията и подобрената издръжливост, може да са дали отражение у клиентите. Решението за понижаването на стартовата цена на iPhone 11 с 50 долара до 699 долара може би също е повлияло на потребители на фона на отслабената глобална икономика.

Още новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЩо бе, може да туриш още 5 камери, две антени за Wi-Fi и бумбокс, поне телефонът ще е уникален.Чудно как ябълките не са се сетили все още.

34

Анонимен

преди 4 години

Какъв растеж на пазара се очаква като никой не може да измисли нещо истински ново. Хората вече им се представят продукти които са повече камера от колкото смартфон. Да не говорим за андроидиота, там е още по-зле положението.

33

Анонимен

преди 4 години

Някой по - долу спомена, че производствените разходи за 11 са 500долара, а го продават за малко над 600. Едва ли има някой толкова наивен да го вярва това. При цена от 699 долара производството ще е под 200 със сигурност.

fallback