Кадър: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Германия е най-губеща и технически най-вероятно ще влезе в рецесия, но САЩ също губят, тъй като износът за Китай и вносът от тях променят структурата на тяхното вътрешно производство, потребление и експорт. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria  Камен Колчев, председател на Съвета на директорите на Елана Финансов Холдинг.

"Насилвайки банките да вземат още пари, те биват принуждавани да бъдат по-толерантни спрямо риска, а това може да им навреди при предстояща рецесия, както е в случая", посочи гостът.

Brexit

"До голяма степен ефектът Brexit е изконсумиран в Европа. Измеренията на процеса без сделка биха се изразили в сериозна рецесия и дългосрочен спад във Великобритания, свързан с всичките негативи, които биха последвали, включително върху имотния пазар и пазара на труда".

Как ще бъде в САЩ?

"Не мисля, че импийчмънт процедурата в сегашното си състояние влияе на пазарите. Тя ще им повлияе тогава, когато се стигне до гласуване в зависимост от това колко сериозни доводи ще се намерят срещу президента Доналд Тръмп. Пазарите там по-скоро се влияят от търговската война".

Колчев смята, че рецесия в САЩ със сигурност ще има през 2020-2021 г.

"Не се виждат предпоставки за мащабна дългова криза като тази през 2008 г. По-скоро се очаква нещо подобна на рецесията от 2001-2002 г.", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

"Насилвайки банките да вземат ощепари."Нещо насилване ли е ,или е нагуглето майтапа.Моля проверете.Мен,защо неме насилват да взема още някоемилионче, щото има свободни местапо морето ,или на карибите.???Щото Китай , разиграва краварите и хопрецесия.$$$За тръмпи нямам инфо,моля за статия.

19

Анонимен

преди 4 години

Абе хора, една машина за да работи както трябва и същевременно да сме сигурни в нея, тя трябва да е изтествана. Накрая турчинът Джонсън във Великобритания ще го шътнат. Обаче дали въобще ще има Брекзит, не се знае... Все още! Понеже умните хора във Великобритания отдавна взеха да се събуждат. А системата да не се окаже изтествана с лоши сценарии накрая и всичките врагове на ЕС да се пукат от яд...

18

Е

преди 4 години

Турците изобщо да не коментират-ориенталски сбирщайн от плоскочели парапитеци които не заслужават и грам уважение.Изобщо не са фактор в нищо кресливи шебеци и дървени философи,дремещи по българските вестници!

fallback