Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Бреговата охрана на гръцкия остров Миконос задържа ливанец, издирван 34 години от Интерпол за отвличане на самолет и убийството на американски офицер.

Арестуваният мъж е предаден на гръцката прокуратура. Очаква се той да бъде екстрадиран в САЩ, където ще бъде съден за тероризъм, съобщи БНР.

Ливанецът е задържан при рутинна проверка на круизен кораб, акостирал на остров Миконос. Той е обвинен в отвличане на самолет и в убийство на американски военен, пътувал в същия самолет по линията Атина – Рим през 1985 година.

Тогава двама ливанци, въоръжени с автомати и гранати, принуждават екипажа да промени посоката и приземяват самолета в Бейрут.

Те освобождават няколко от пътниците, сред които е и известният гръцки певец Демис Русос. На борда пътува и американски гражданин, офицер от флота, който прави опит да обезоръжи терористите. Разстрелват го на летището.

Останалите пътници са спасени след преговори с американското правителство. В продължение на 34 години американските власти издирват в цял свят терориста. Той се качва на кораба за Миконос, като след това е трябвало да продължи за Турция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

пецата

преди 4 години

Ала бала фейк новинала , само измишльотини в тея новинарски сайтове , командата е да се копи пействат новини от големите агенции които им ги подават

1

Анонимен

преди 4 години

Е много рано го хванахте бе отворените. Та той е 70 годишен що не го гепит за мекия да го поразведете.

fallback