Снимка: Булфото
fallback

Тайбе Юсеин спечели сребърен медал от световното първенство по борба в столицата на Казахстан Нур-Султан. Във финала в категория до 62 килограма при жените нашето момиче загуби с 3:5 точки от Айсулу Тинибекова от Киргизстан.

Българката не успя да защити световната си титла, след като допусна решителна атака 13 секунди преди края, която донесе победни две точки на Тинибекова.

Юсеин изоставаше преди това с 1:3 точки, но направи атака, която и донесе две и изравняване на резултата и предимство по правилото за направена последна точка.

Българката опита да защити предимството, което имаше, но не успя и в крайна сметка това я остави със сребърното отличие.

Медалът е първи за България от световното първенство в Казахстан както при мъжете, така и при жените. С класирането си на полуфинал още вчера Тайбе Юсеин си осигури квота за олимпийските игри в Токио догодина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

дайбе и Тайбе

9

Анонимен

преди 4 години

Номер седем, хората, които са ви сложили да , най-вероятно не са ви прочели глупотевините. Вярно, момичетата са яки и с дебел врат. Както и плувкини, гребкини, хвъргачки... То и балерините изглеждат ефирни само отдалече. Като ви харесват хилави и кекави, имате голям избор. Дали пък вие не сте за смях, ако ви видим по спортно трико?

8

МОНАРХИСТА

преди 4 години

Браво на кадънчето! Другият път злато от лъвицата! За България!

fallback