Снимка: архив, Булфото

Предсрочно освободеният Джок Полфрийман може и да не излезе на свобода, въпреки решението на Софийския апелативен съд (САС).

Още по темата

Причината е, че австралиецът няма валиден паспорт, тъй като не е подновил документа си за самоличност, съобщава БНТ.

По тази причина най-вероятно затворническите власти ще трябва да предадат Полфрийман на Дирекция "Миграция" към МВР и той да бъде настанен в някое от специализираните заведения за незаконни мигранти.

Новината, че убиецът на студента Андрей Монов няма да изтърпи 20-годишната си присъда, която получи през 2011 г. породи недоволството на обществото. Решението на САС бе коментирано в Народното събрание, но премиерът Бойко Борисов така и не се нае да обсъжда случая.

"Аз съм премиер и не мога да си позволя да коментирам решение на българския съд", отсече той, но добави, че е на същото мнение като политиците от парламентарните сили.

Софийският апелативен съд публикува мотивите за предсрочното условно освобождаване като сред тях е, че Полфрийман е излежал 11 години, 8 месеца и 21 дни. Тоест е излежал по-голямата част от наказанието си, а също така е имал добро поведение и е научил български. Също така е изплатил част от обезщетението от 400 000 лева на близките на жертвата.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase