Снимка: БТА
fallback

Пилот на изтребител F-16 на Белгийските военновъздушни сили (ВВС) е загинал днес при учение във Франция, съобщават местни медии.

По свидетелства на очевидци група изтребители тази сутрин е изпълнявала полет на пределно малка височина. Белгийският изтребител е закачил къща при падането. Двамата пилоти на борда са успели да катапултират.

Единият от тях е паднал върху проводници под напрежение от 250 хиляди волта. Той е загинал на място и все още не е свален от далекопровода. Не се съобщава за наранявания на втория пилот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 4 години

Тези самолети падат като гнили круши, но крият и замазват. Ето и тук - пишат какво е станало с пилотите, а за таралясника връв не обелват. Излиза, че пилотите са катапултирали, а самолетът продължил успешно полета си. Ха-ха-ха

38

Анонимен

преди 4 години

Така и ще си виси горкият.

37

V

преди 4 години

Нали решиха да ги заменят с ф35 .Защо още ги карат тия стари морги ??? На пределно ниска височина ф 16 не може да завива безопастно защото самолета се накланя и вертикалния стабилизатор (който е единственото му средство за завиване) е под наклон и самолета едновремено завива и губи височина . Това много труден за управление самолет .Белгийците решиха да го заменят с ф35 ,ама явно като и на нас ще им ги доставят след 5 години :)))

fallback