Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Цените на петрола много скоро ще влязат в релси и ще сринат всички прогнози на пазарните анализатори. Дори смея да твърдя, че това ще се случи най-късно до края на следващата седмица. Това прогнозира в студиото на "Денят ON AIR" енергийният специалист Васко Начев.

Според него целият този шум идва от спекулантите.

По думите му е абсурдно да вярваме, че едва ли не това е поредната криза в нефтения бранш, която ще доведе до невиждан скок в цената.

"Много анализатори се опитаха да направят сравнение със случилото се на 14 септември в Саудитска Арабия с атаките от 11 септември в САЩ. Това обаче е прекалено. Далеч е от реалността", категоричен бе той.

Начев допълни, че дроновете, използвани при нападението, не са никак евтина техника. Малко държави разполагали с тях и въпросът бил как са попаднали в ръцете на бунтовниците.

Пред Bulgaria ON AIR енергийният експерт проф. д-р Георги Касчиев подкрепи тезата на Васко Начев.

"Въпреки различията си, големите държави са изключително заинтересовани да запазят стабилни цените на петрола. Вярвам, че предпоставки за увеличение на цените на горивата у нас няма. В такива променливи времена обаче, за никого не е изненада, че всеки участник на пазара се опитва да извади най-изгодното за себе си. И често това се случва посредством подобни спекулации", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 4 години

Сащ не са в патова ситуация, няма от какво, те могат до 38$ да продавст конвенционално добития , а този от резерва е такъв. Шистите са нерентабилни под 56$, няма печалба.

3

гого

преди 4 години

мноого лошо за нашите бг спекуланти, Русия е спирачката момчета, никой няма да допусне скок защото Вова ще пълни гушката двойно, хем повече добив хем по скъпо.

2

Анонимен

преди 4 години

САЩ са в патова ситуация

fallback