Снимка: Reuters
fallback

Стотици хора бяха евакуирани заради наводненията в Югоизточна Испания, съобщиха испанските спасителни служби, цитирани от Франс прес.

Два къмпинга са евакуирани в провинция Аликанте, съобщи говорител на регионалните спешни служби на Валенсия.

В община Алморади бе наредена частична евакуация на населението, след като преминаващата през района река Сегура преля, съобщава БТА.

По последни данни на испанското вътрешно министерство общо 3500 души са евакуирани заради буреносното време, което нанесе сериозни материални щети в Югоизточна Испания.

Проливните валежи доведоха до наводнения, отнели живота на шестима души. Нарушено бе движението по пътищата и железопътните линии. Най-сериозни са наводненията в регионите на Валенсия и Мурсия и в Андалусия.

Опасността все още не е преминала, заяви пред журналисти испанската министърка на отбраната Маргарита Роблес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 4 години

Новремето като си купувах къща и взех една на повече от 100 години и последните 20 години градчето се наводнява 3 пъти , но аз така и не го усетих, за разлика от "новия квартал" където им заля почти 2 метра над улицата, а мазите им целогодишно или пълни с вода или мухлясали. Същото е и в Испания.

2

Жеко

преди 4 години

Тотално се развълнувах за братята испанци и сестрите испанки. Наистина. Братя и сестри, природата не търпи дисбаланс. А хората точно това правят, внасят дисхармония и смут. Хората генерират ***, изкуствени вещества, несъвместими със природата. Как природата да търпи това ??? М ?!?

1

Пепи

преди 4 години

Тотална липса на контрол на коритата на реките и отводнителните канали.Масово се строи в ниското.Канализацията е колкото за трима германски туриста като си изпикаят бирата - тоест никаква.Отделно от това горите са махнати и на тяхно място са сложени маслинови и портокалови дръвчета.А те поемат много малко вода.Тъй че не е виновна природата.

fallback