Снимка: архив "Булфото"
fallback

Ямболски търговец ще трябва да плати 7100 лв. глоба за това, че е продавал маркови стоки-менте в Слънчев бряг. Решението на Бургаския апелативен съд  е окончателно, съобщават от пресцентъра на институцията.

Oще по темата

Изненадващо: Появиха се ментета на металните двулевки

Санкцията представлява равностойността на имуществената облага, с която частното дружество би се обогатило в резултат на извършено от неговия управител – М. М., престъпление против интелектуалната собственост, уточняват магистрати.

Срещу управителката е образувано наказателно дело, което на първа инстанция я признава за виновна и я осъжда на пробация за това, че на 3 август,  2016 г.,  в търговски обект в Слънчев бряг,  като управител е реализирала продажба на стоки с  регистрирани търговски марки без съгласието на притежателите на изключителните права върху тях.

За продажба са били предлагани общо 143 артикула - колани, чанти, обувки и портмонета, означени с наименованието на  известни модни марки.  Репликите били на стойност  7100 лв. и на обща стойност 46 240 лева като оригинали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Щерю

преди 4 години

Щял да плати - с фалшиви маратонки за 7100 лв...

4

АнонимеН

преди 4 години

И МОИТЕ МАРАТОНКИ СА НАЙК И ТО С ОРИГИНАЛНО ИМЕ И СА САМО ЗА 40 КИНТА :DИМАШЕ ЦЯЛ ФИЛМ КАК ТОВА Е БИЗНЕС В КИТАЙ !!! АЗ ЛИЧНО СЪМ ДОВОЛЕН И НА ЧАСОВНИКА МИ ПИШЕ РОЛЕКС И ТО С ОРИГИНАЛНО ИМЕ :DИ МАРАТОНКИТЕ СА СЪЩИТЕ КАТО ОРИГИНАЛА КОЙТО СИГУРНО Е 140 ЛЕВА :DИЗВОДА Е ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА КУПУВАМ ОРИГИНАЛНИ МЕНТЕТА И ДА СВАЛЯМ ФИЛМИ ОРИГИНАЛИ БЕЗ ДА ПЛАЩАМ АВТОРСКИ ПРАВА :D

3

Анонимен

преди 4 години

Едва ли ги е мамил. Продавал е стоките вероятно на силно занижена цена, далеч от цената на оригинален артикул. За клиента е било ясно по цената ,че не купува оригинал, а реплика.

fallback