Снимка: Twitter
fallback

Австралийските власти ще бъдат призовани да потърсят отговорност за изгореното българско знаме в Мелбърн по време на демонстрация срещу т.нар. Преспанско спразумение.

Oще по темата

По разпореждане на вицепремиера Екатерина Захариева временно управляващият посолството на България в Австралия Петър Николаев е поискал среща в Министерството на външните работи и търговията, съобщават от МВнР на страницата си във Фейсбук.

Освен това българският дипломат ще отправи молба органите на реда да се противопоставят в бъдеще срещу опити за поругаване на държавни символи.

Македонски изселници протестираха пред консулството на Северна Македония в Мелбърн, Австралия, срещу Преспанското споразумение за новото име на страната.

Демонстрантите запалиха българско, гръцко и албанско знаме и картонени фигури на премиера на Северна Македония Зоран Заев и вицепремиера Радмила Шекеринска.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Киви

преди 4 години

Разбира се че ще горят знамената на другите държави...как иначе хората по света да разберат за тях

33

ZDTR

преди 4 години

Според съда в Америка изгарянето на американското знаме не е престъпление. Тъйкато не е собственост на държавата. Човека си е купил един плат и го изгорил. Собственика може да унищожи всяко имущество което притежава. Май някой се прави на голям националист за да трупа дивиденти. Аман от псевдо национлисти. Лаят срещу някакви неизвестни Австралиици защото няма да има последици.

32

Анонимен

преди 4 години

Как кой? Първият срещнат Скопиянец който срещна с бългаски сенки тупортакис...

fallback