Снимка: Reuters

Осем привърженици на националния отбор на Чехия се опитаха да пуснат дрон, който да носи знаме с надпис "Косово е сръбско" в Прищина по врече на мача от квалификациите за европейско първенство през 2020 г.  Те са били задържани, съобщават от bTV.

Ден преди мача 8 човека от гостуващата агитка са били арестувани - 6 мъже и 2 жени. Един от феновете има и сръбско гражданство. Причината е, че у тях е открит дрон и знамена, на които пише "Косово е сръбско". Според местните власти в Косово, те са щели да опитат да развеят знамето по време на мача, докато управляват дрона извън съоръжението.

И шестимата са били вкарани в ареста. От тях са иззети две сръбски знамена, дрон, транспарант, камера и две радиостанции. Веднъж вече дрон със знаме прелетя над стадиона по време на мач между Сърбия и Албания. Тогава на него беше закачено знамето на Велика Албания, в чиито територии попада и Косово. Областта обяви независимост от Сърбия през 2008 г. От чешкия тим предупредиха привържениците, че на стадиона ще се допускат само чешки знамена, а не такива на други държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase