fallback

С титлата нтернационален шампион в тежка категория на Световната боксова асоциация се окичи руснакът Александър Поветкин след като победи британеца Хюи Фюри в "О2 Арина" в Лондон.

Поветкин триумфира с пълно съдийско единодушие, като и тримата рефери му дадоха предимство от 117:111 точки. Така 39-годишният руснак записа 35-и успех (24 с нокаут) в 37-ия си мач на професионалния ринг.

24-годишният Фюри пък допусна трето поражение в 26 срещи, едното от които е от българина Кубрат Пулев в края на октомври миналата година в София.

Поветкин планира още един мач към края на годината, като сред възможните му съперници е бившият световен шампион Тайсън Фюри (Великобритания).

Още спортни новини четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Шопо

преди 4 години

Тури Фури е за ТЕЛК//

35

АТАКИСТ

преди 4 години

до 34 Не си гледал значи боя между Джошуа и Поветкин за да разбереш, че Джошуа има способността да води бой от дистанция. Поветкин 7 рунда му налиташе , а Джошуа парираше ударите му от дистанция и накрая оня се умори и Джошуа го издебна и го приспа.

34

Анонимен

преди 4 години

До АТАКИСТСамо дето Джошуа не може да води такъв бой от дистанция като братята Кличко или Ленъкс Луис.Руис е повтратлив като глиган-хем тежък,но и много пъргав.Джошуа няма как да го удържи на дистанция.Физическата сила му е голямото предимство.Пи близък бой и размяна на удари техниката отстъпва на заден план и печели този,който е по-мощен.Естествено изключение е Уайлдър,който не е мощен,ама ударите са му като с чук.

fallback