Снимка: Reuters
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е възможно да покани Русия да се присъедини към следващата среща на Г-7 догодина, когато той ще бъде домакин на форума, предаде Асошиейтед прес.

На работна закуска с британския премиер Борис Джонсън преди началото на днешните дискусии в Биариц Тръмп посочи, че мисли да покани руския президент Владимир Путин. Русия беше член на т. нар. Г-8, но беше отстранена през 2014 година след руската инвазия в Украйна.

Тръмп потвърди, че лидерите на страните от Г-7, събрани в Биариц, са обсъждали завръщането на Русия в групата, но не знае дали тя ще се върне.

Европейските страни настояват Русия първо да изпълни Минските споразумения, преди да й бъде позволено да се върне. Тръмп не посочи според какви критерии възнамерява да покани отново Русия, отбелязва АП.

Същевременно Тръмп отхвърли медийни информации, според които има напрежение между лидерите на Г-7.

"Преди да пристигна във Франция фалшивите и отвратителни медии казваха, че отношенията с другите 6 страни от Г-7 са много напрегнати и че двата дни на срещата ще бъдат катастрофа", написа Тръмп в Туитър малко преди да се срещне с британския премиер Борис Джонсън на двустранна среща, посветена на търговията.

"Е добре, имаме много добри срещи, ръководителите се разбират много добре, а нашата страна икономически се справя страхотно", допълни той.

Тръмп отбеляза, че Джонсън е правилният човек за работата по Брекзита. По думите му ще има много голямо търговско споразумение с Великобритания, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 4 години

до 33..Изграден американофил си бе човек! Какво ми го хваляш тоя.от *** на географията?Леле леле.Достойни сте за съжаление бе хора.Нищо българско ли не е останаловече вече у вас?Не искам и да го знам тоя бозавия луд пенсионер! Ние си имаме наш български президент!!! Огън и бури да я горят тази измислена държава САЩ!

31

Минските

преди 4 години

Че Минските споразумения не зависят от Русия, а от една територия наречена О краина, която е изкуствено създадена, и 3/4 са и подарени от Ленин, Сталин, Хрушчов.А независимост й подариха Горбачов и Елцин.

30

Анонимен

преди 4 години

Браво на президента Тръмп. За него е важна преди всичко Америка. Любопитно ми е какво ще даде Британия в замяна на търговската сделка?Диего Гарсия е вероятния отговор

fallback