Снимка: Reuters
fallback

Индонезия спря вчера интернета в провинциите Папуа и Западна Папуа, в опит да попречи на разпространяването на протестите, предизвикани от малтретирането на папуаски студенти на остров Ява, съобщи ДПА.

Интернет връзките ще бъдат прекъснати докато ситуацията не се нормализира, заяви говорител на министерството на комуникациите и информационните технологии, пише БТА.

Индонезийските власти изпратиха подкрепление от 1200 полицаи и 300 военни в Западна Папуа, където избухна най-голямото насилие тази седмица. Демонстранти опожариха традиционен пазар и правителствени сгради в град Факфак вчера, но ситуацията е под контрол, съобщи полицията.

Няма сведения за жертви през трите дни на многохилядни протести. Те бяха в отговор на грубите действия на полицията срещу папуаски студенти в провинция Източна Ява, които миналия петък призоваха за независимост на родината им. Полицаи нахлуха в общежитие на папуаски студенти в Сурабая, втория по големина град в Индонезия, и за кратко задържаха десетки студенти по обвинение, че са осквернили индонезийския национален флаг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 4 години

Виж ти! В Западна Папуа имало град Фак-фак.

3

Анонимен

преди 4 години

Папуа и Западна Папуа, папуаски студенти.Фантастика. Та те не са ли човекоядци?Тези не изядоха ли Джеймс Кук?

2

Анонимен

преди 4 години

Ами значи можело, спираш Интернета и майдана се разотива.

fallback