Снимка: БТА
fallback

Северна Корея извърши поредното изпитание на ново оръжие в присъствието на лидера на страната Ким Чен Ун, който високо оцени работата на специалистите от отбранителната промишленост. Това съобщи днес севернокорейската осведомителна агенция КЦТА, цитирана от Франс прес.

Южнокорейски военни заявиха, че КНДР вчера е изстреляла две балистични ракети с малък обсег от източното крайбрежие на страната в посока Японско море.

КЦТА посочи, че изпитанието е било успешно, но не уточни какво оръжие е било тествано.

"Върховният лидер изрази дълбоко удовлетворение, че специалистите от отбранителната промишленост в най-кратки срокове са разработили нови оръжия", съобщава агенцията.

Това шесто поред за три седмици изстрелване на ракети може да усложни усилията на американския специален пратеник за Северна Корея Стивън Бигън, който следващата седмица ще посети Япония и Южна Корея, за да обсъди денуклеаризацията на Севера, отбелязва, АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 10Трябваше да поясниш, че това е гениално писание на един риж мъдрец, способен да се зарадва, че е успял да съдере милиарди за музейни експонати от едно страна, която не знае къде се намира. А в тази страна текстът ще бъде увековечен със златни букви върху витошко габро!

15

хахо

преди 4 години

Тия ще се самовзривят някой ден като руснаците!

14

Аз

преди 4 години

Кюфтето просто си издейства аудиенции! Целта на това поведение е да има преговори и да се въври напред в тях,нищо повече! Прави го от доста време!

fallback