Снимка: Pixabay
fallback

Международният валутен фонд не разполага с достатъчно доказателства, че Китай е манипулирал валутата си, както твърди американското правителство, предаде Асошиейтед прес.

МВФ отбелязва в годишния си доклад за китайската икономика, че юанът е като цяло стабилна валута в сравнение с други валути, което значи, че ако е имало намеса от страна на Китайската народна банка, то тя е била минимална.

Занижената стойност би дала на китайските износители конкурентно преимущество от гледна точка на цените по отношение на техните чуждестранни съперници, отбелязва Асошиейтед прес.

Американското финансово министерство определи Китай като манипулатор на валута за първи път от 1994 г. - решението последва падането на юана до най-ниската му стойност от 11 години насам. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

От 11 и още нещо преди да сте се развикали за мигрантската криза.Да Меркел ги пусна, но САЩ ги създаде с бдзкрайните си цветни революции в арабски държави и крадене на петрол, и разбира се с милитсристичната политика на Израел която поддържат а Тръмп не само че я поддържа ми се държи като един васал на Израел който изпълнява всяка недомислица на фашиста Нетаняху добре че хвалите човека дето взе че напълни Европа с мигранти а сега иска и да НК връща терористи от неговата си земя.

11

Анонимен

преди 4 години

Китай не е но мошеника Тръмп е.И престанете да ми хвалите тоя неолиберален плъ.х какъв национален герой бил.Продаде оръжие за няколко милиарда на Саудитска Арабия продава Ф-16 на Турция тоя предаде целия християнски свят на двата му най-зли врага османската империя и арабския халифат а вие сте седнали да ми го хвалите аман от еничари.Пишете минуси колкото щете отборче американски и руски ***.

10

axa

преди 4 години

да де, ама го казва МВФ, а те се управляват от либерастодемократите от сащ, сега и стрина сталина ще пее в същия глас, Тръмп я разкара от световната банка, *** либерастите му я набутаха в МВФ. Така че се вижда че ще дърпат конците в полза на китай само и само да саботират Тръмп.

fallback