Снимка: Bulgaria ON AIR.
fallback

Деветима човека бяха ранени при нови взривове в склад за боеприпаси край руския град Ачинск, в Красноярския край, предаде ТАСС, като се позова на властите.

Министерството на отбраната съобщи, че експлозиите са били причинени снощи от мълния, която ударила снаряд по време на дейности по разминиране.

Пострадали са деветима души - на петима от тях е била оказана амбулаторна медицинска помощ, а четирима са настанени в болница, съобщава БТА.

Oще по темата

След взривовете в склада е избухнал пожар. В Туитър беше публикуван видеозапис, показващ огромно огнено кълбо, което се издига над дърветата край обекта близо до Ачинск. Движението по близка железопътна линия е спряно.

Нанесени са щети по къщите около склада. В oблacттa e oбявeнo извънрeднo положение. А жителите се извозват с автобуси на безопасно място 

Това е вторият подебен инцидент в района от началото на седмицата. В понеделник във военно поделение край село Каменка възникна пожар, което доведе до смъртта на един човек и евакуацията на 16 хиляди души, припомня Bulgaria ON AIR.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Боби

преди 4 години

До Анонимен"Хохлите яко взривяват руски складове с оръжия. Връщат си го тъпкано."Нелогично да го правят в Сибир на 2000км и повече. Защо не взривиха складове в Крим или Ростовска и Московска област дето са на една ръка разстояние?

55

Анонимен

преди 4 години

Хохлите яко взривяват руски складове с оръжия. Връщат си го тъпкано.

54

Боби

преди 4 години

До мазепа"Красноярск е Сибир. Защо има минни полета там?"Мазепа защо се излагаш в ЕФИР? Имаше взрив на склад с боеприпаси и разни неизбухнали неща бяха разхвърляни на няколко километра от взрива. Тези неща трябва да се открият и обезвредят и това действие се нарича общо разминиране.

fallback