Снимка: Reuters
fallback

Пряко наетите от Ryanair пилоти в Ирландия гласуваха с голямо мнозинство "за" стачни действия, ако нискотарифният авиопревозвач не се съгласи с предложенията за заплащане на профсъюзите до понеделник, обяви днес синдикатът Форса/АйЕйЕлПиЕй (Forsa/IALPA).

Членовете на профсъюза проведоха поредица от еднодневни стачки миналата година преди Райънеър да удовлетвори исканията им по въпросите за трансферите и повишенията. Форса каза обаче, че авикомпанията е спряла преговорите, откакто синдикатите са представили искания за заплащане в края на март.

Стачните действия са били подкрепени днес от 94 процента от 180-те пряко наети пилоти, имащи право на глас. Синдикатът ще пише на ръководството, за да представи плановете си, ако исканията за заплащането не бъдат изпълнени.

Профсъюзът трябва да предупреди най-малко една седмица преди началото на стачката.

Основният пилотски синдикат на Райънеър в Испания ще гласува през идните дни за евентуална стачка в отговор на планираните от авиопревозвача съкращения, съобщи местният профсъюз СЕПЛА (SEPLA).

Членовете на пилотския синдикат на Райънеър във Великобритания гласуваха тази седмица да последват примера на португалския кабинен персонал този месец с двудневна стачка от 22 август.

През 2017 г. Райънеър се съгласи да признае синдикатите за първи път, което породи серия от стачни действия миналата година и накрая се стигна до подписване на колективни трудови договори между Райънеър и седем пилотски синдиката в Европа.

Авиокомпанията успя да успокои част от споровете, като постигна споразумение с много синдикати в Европа за заплащането, но има още въпроси за решаване, а освен това разгневи профсъюзите, като съобщи преди 10 дни, че разполага с 900 пилоти и кабинен персонал повече от необходимото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Кико

преди 4 години

За втори път взимам билет, и тогава и сега, проблеми. Пилотите искат, а аз не искам ли да храня семеиство то си? Навсякъде е :Болен на легло се е. е!

fallback